marți, 26 noiembrie 2013

Panna Cotta


Ingrediente:
- 500 de ml de frisca lichida (smantana dulce)
- 90 ml de lapte rece (nu trebuie prefiert)
- 100 gr de zahar (sau mai putin daca vreti mai putin dulce)
- un plic de gelatina (10 gr)
- esenta de vanilie

Mod de preparare:

in primul rand, puneti gelatina la inmuiat in laptele rece si o lasati cca 5 minute. Intre timp, puneti frisca si zaharul pe foc mic, nu le lasati sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca. Cand dau semne ca incep sa fiarba, turnati peste gelatina si laptele, amestecati bine de tot si trageti de pe foc. Puneti vanilia dupa gust amestecati spre final foarte bine si apoi turnati in cupe.Daca nu aveti cupe speciale pentru panna cotta, merge in ce alt castronel/bol pe care il aveti la indemana.

Ponturi:

1. vanilia se poate inlocui cu esenta de rom, cu rom pe bune, cu cognac, cam cu ce vreti!
2. umeziti vasele de sticla cu apa rece inainte de a turna frisca, asa se scoate mai usor.
3. cel mai usor o sa scoateti din formele de silicon.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu